top of page

Om laget

Historie

Bærum Spellemannslag (BSL) ble stiftet i 1993 av initiativtaker Hallvard Kvåle (1941-2006). Laget ble raskt et populært innslag på arrangement i Bærum og omegn, og selv om mye har endret seg siden oppstarten er laget fremdeles aktive på lokale arrangementer, og har både medlemmer og slåtter i repertoaret som stammer tilbake til starten. Til 25 årsjubileet i 2018 ble mye av historien fra laget skrevet ned og publisert i jubileumsheftet som kan bestilles ved kontakt.

Lokal tilhørighet

Vi har faste øvingslokaler på Eiksmarka i Bærum, og har i flere år vært stolt kulturfyrtårn i Bærum kommune. Vi øver stadig inn ny gammel tradisjonsmusikk fra Bærum og Viken, og i 2021 da laget lanserte ny logo, var elementer fra både hardingfela og Bærums lokale folkedrakter sentrale inspirasjonskilder.   

Instruktører

Musikalsk leiar: Astrid Garmo

Instruktør sang: Hege Nylund

Instruktør juniorer: Astrid Garmo

I tillegg til har vi flere dyktige gjeste- og vikarinstruktører som er innom i løpet av året.

 

Siden oppstarten har vi hatt mange dyktige instruktører, og vi har lært mye verdifull slåttekunnskap og slåtter fra bla. Asle Tronrud, Hallvard Kvåle, Gunn Gausemel, Britt Pernille Frøholm, Erlend Viken, Ingrid Stuhaug, Johanne Flottorp og Erik Sollid. 

Tradisjoner/repertoar

Bærum Spellemannslag er et lag der alle kan ta med seg musikken fra der de kommer fra. Vi har et stort repetoar som favner bred på tvers av tradisjoner, og i dag spiller vi både telespel, vestlandsspringere, setesdalgangar, agderspel, finnskogspols, gammaldans, halling, rudl, osv. Enkelte kvelder kan det til og med dukke opp en og annen rockelåt eller tango!  

 

Laget er opptatt av å lære folkemusikken på tradisjonelt vis, men samtidig være åpne for en respekt og lekenhet med musikken som tillater eksperimentering. Derfor spiller vi i laget flere arrangerte, flerstemte og flerinstrumentale slåtter, både i gammeldansen og bygdedansen, som vi gledelig viser frem på kappleik, konserter og andre opptredener. 

bottom of page