top of page

Folkesang høsten 2023

Er du interessert i folkesang og ønsker å synge i lag med andre? I Bærum spellemannslag har vi egen folkesanggruppe ledet av dyktige Lars Smaaberg og Ingrid Lingaas Fossum, to erfarne folkesangere som underviser i vokal folkemusikk for både barn og voksne.


Denne høsten fortsetter vi med sangkvelder 2-3 ganger i måneden. Sangkveldene foregår på tirsdager på Eiksmarka skole ved musikkrommet fra kl.19. Følgende sangkvelder er planlagt for høsten 2023:

  • 5. september (m/Lars)

  • 19. september (m/Ingrid)

  • 10. oktober (m/Ingrid)

  • 17. oktober (m/Ingrid)

  • 31. oktober (m/Lars)

  • 14. november (m/Ingrid)

  • 28. november (m/Lars)

  • 12. desember Juleavslutning

I tillegg blir det muligheter for å bli med på opptredener, konserter, kappleik, juleavslutning og andre aktiviteter i lag med resten av spellemannslaget.

Høres dette interessant ut for deg eller noen du kjenner (voksne eller barn, nybegynnere eller erfarne), ta kontakt via kontaktskjema: https://www.baerumspellemannslag.no/kontakt





Lars Smaaberg er fra Gol i Hallingdal, et område med et rikt tilfang av tradisjonsmusikk. I oppveksten lært han den lokale kvedartradisjonen fra Inger Marie Lien Rust, og senere Gunnlaug Lien Myhr. Han har studert folkemusikk et år på Høgskulen på Rauland, før han gikk videre til historiefag i Bergen. Tradisjonssangen står sterkt hos Lars, og i Bergen ledet han en kvedargruppe for voksne i flere år før veien gikk videre til Oslo. Han underviser jevnlig i tradisjonssang, dans og hardingfele for unge og voksne, og dukker stadig opp på en scene både på og utenfor kappleiksarenaen. I dag arbeider Lars hos Norsk Folkemuseum på Bygdøy, og er aktiv i spelemannslag- og dansemiljøet i Hallingdal så vel som i Oslo.

Ingrid Lingaas Fossum er fra Valdres hvor hun vokste opp omringet av folkemusikk og har spilt langeleik siden tidlig barndom. Ingrid har gjennom årene holdt mange kurs i både langeleik og folkedans. De siste årene har Ingrid drevet mer aktivt med folkesang, og jobber i dag blant annet som prosjektlærer for angelevene i prosjektet "Talentskolen i Buskerud." Hun har vært student på Ole Bull-Akadamiet siden 2020, hvor hun har delt hovedinstrument mellom langeleik og folkesang. For tiden synger hun blant annet i gruppen "Treak" sammen med Marit Kalberg og Ingeborg Onstad.





bottom of page